Om oss

IPR & Innovation grundades av Ingela Stenberg 2012. Hon är Civilingenjör Teknisk Fysik från Lunds Tekniska Högskola och Auktoriserat Patentombud samt certifierad styrelseledamot och mentor.

ingela_stenberg

Ingela erbjuder sin samlade kompetens med mångårig erfarenhet från ledande positioner i näringslivet inom produkt-och affärsutveckling för att bistå entreprenörer i att förverkliga sina idéer. Med kunskap om hur immateriella rättigheter (IPR) kan användas för att skapa kommersiella värden presenterar hon flexibla lösningar med ett helhetsperspektiv för att nå definierade affärsmål.

Ingela har sedan 1998 arbetat med att skydda tekniska idéer och rådgivning kring IPR som patentchef och patentkonsult i anställningar inom patentbyråer. Hon har varit engagerad som affärscoach för start up-bolag vid inkubatorer och innovationsbolag inom forskningsparker, speciellt med fokus på IPR, affärsmodeller och finansiering.

Ingela arbetar med uppdrag som styrelseledamot i bolag och föreningar. Hon är jurymedlem i Sveriges största tävling i utveckling av affärsidéer och affärsplaner för kommersialisering av innovationer.

IPR & Innovation har ett nätverk av professionella konsulter som erbjuder kompetens inom produkt- och designutveckling samt prototypframtagning, kvalitetssäkring och regulatoriska frågor, bolagsbildning och avtalsskrivning, affärsjuridik samt rättsliga processer. Kontakta oss gärna för mer information.

IPR & Innovation är medlem i SEPAF (Sveriges Patentbyråers Förening) och Ingela arbetar under branschföreningens allmänna uppdragsbestämmelser.

För utförligare presentation, se LinkedIn.